Министърът на отбраната Стефан Янев не отрече, че се обсъжда

...
Министърът на отбраната Стефан Янев не отрече, че се обсъжда
Коментари Харесай

Янев: Обсъжда се разполагането на войски на НАТО у нас, още ...

Министърът на защитата Стефан Янев не отхвърли, че се разисква разполагането на войски на НАТО в България, само че изясни, че все още такова решение няма, а може и в бъдеще да няма.

" Какво разгласяват другите медии е един вид, който след съответното разискване може да се случи или да не се случи. Прекалено рано е на този стадий да се приказва изрично какво би се случило по избран сюжет ", уточни Янев.

" В рамките на НАТО се разясняват разнообразни разновидности и на този стадий мненията са на равнище военно-техническо разискване. Преди да бъде взет даже и финален боен съвет и да приказваме какво би се случило след бъдещи решения, които не са разисквани към момента на политическо равнище, не е напълно правилно ".

Той разяснява обявата на авторитетното немско списание " Шпигел ", в която е представен командващият силите на НАТО в Европа американският военачалник Тод Уолтърс. Той е изискал алиансът да откри военно наличие в България и Румъния като това, което към този момент има в Полша и балтийските страни.

Темата бе коментирана и от премиера Кирил Петков.

" Разговаряхме в НАТО основно за стратегическа инфраструктура. За войски до този миг не сме дискутирали в елементи ", сподели Петков, който в края на предходната седмица се срещна с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Според " Шпигел " предложенията, направени от военачалник Тод Уолтърс, висш главнокомандващ на силите на НАТО в Европа, на процедура ще разширят засиленото предно наличие на алианса, в границите на което НАТО е разположил военни сили в балтийските страни и Източна Полша.
Полезна ли ви беше тази публикация? Свързани вести Висш военачалник от НАТО желае в България и Румъния да се ускори военното присъствие
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР