Министърът на отбраната Стефан Янев не отрече, че се обсъжда

...
Министърът на отбраната Стефан Янев не отрече, че се обсъжда
Коментари Харесай

Правителството не отрече, че се обсъжда разполагането на войски на НАТО у нас

Министърът на защитата Стефан Янев не отхвърли, че се разисква разполагането на войски на НАТО в България, само че изясни, че все още такова решение няма, а може и в бъдеще да няма.

" Какво разгласяват другите медии е един вид, който след съответното разискване може да се случи или да не се случи. Прекалено рано е на този стадий да се приказва изрично какво би се случило по избран сюжет ", уточни Янев.

" В рамките на НАТО се разясняват разнообразни разновидности и на този стадий мненията са на равнище военно-техническо разискване. Преди да бъде взет даже и финален боен съвет и да приказваме какво би се случило след бъдещи решения, които не са разисквани към момента на политическо равнище, не е напълно правилно ".

Той разяснява Той е изискал алиансът да откри военно наличие в България и Румъния като това, което към този момент има в Полша и балтийските страни.

Темата бе коментирана и от премиера Кирил Петков.

" Разговаряхме в НАТО основно за стратегическа инфраструктура. За войски до този миг не сме дискутирали в елементи ", сподели Петков, който в края на

Според " Шпигел " предложенията, направени от военачалник Тод Уолтърс, висш главнокомандващ на силите на НАТО в Европа, на процедура ще разширят Засиленото предно наличие на алианса, в границите на което НАТО е разположил военни сили в балтийските страни и Източна Полша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР