Министърът на отбраната ще внесе в Министерския съвет проект за

...
Министърът на отбраната ще внесе в Министерския съвет проект за
Коментари Харесай

Стефан Янев внася за одобрение план за укрепване на българската армия

Министърът на защитата ще внесе в Министерския съвет план за утвърждение на национална позиция и ограничения за подсилване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската войска и техническото ѝ застраховане.

Това стана ясно след извършеното във вторник съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, който разиска рисковете и провокациите поради напрежението към границата на Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.
Петков след Съвета по сигурност: България е предан съдружник в НАТО
Министър-председателят Кирил Петков ръководи първото за 2022 година съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет. На него бяха обсъ...
Прочети повече
Министър-председателят Кирил Петков съобщи след края на съвещанието, че всички решения, които държавното управление ще вземе, ще са съобразени с развиването на обстановката и възможното ескалиране на спора, в това число ограничения за отбягване на отрицателни стопански резултати. Той акцентира, че България е предан съдружник в Алианса и единството е най-силният отговор. Съветът по сигурността към Министерски съвет ще продължи да следи развиването на обстановката и ще приготви проект за деяние при разнообразни сюжети.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР