Министърът на отбраната реши да погледне икономиката на армията не

...
Министърът на отбраната реши да погледне икономиката на армията не
Коментари Харесай

Белоусов инспектира строежи на жилища и санаториуми: Само опитайте да не ги предадете навреме!

Министърът на защитата реши да огледа стопанската система на армията не от Москва, а от „ земята “
Руският министър на защитата Андрей Белоусов реши да се върне от Северна Корея (където беше част от делегацията на президента Владимир Путин) не напряко в Москва, а през Далечния изток. Имаше значима причина за това - беше належащо да се ревизира строителството на казарми, жилищни здания и други уреди за 155-а бригада на морската пехота на Тихоокеанския флот (която взе участие в Специалната военна интервенция (СВО) в Украйна), както и на други военни обекти.

Министърът прегледа военните санаториуми " Океански " и " Дальневосточный ". И подреди там огромна реорганизация, с цел да се основат условия за рехабилитация на ранени военни.

И Белоусов беше изключително „ деятелен “, когато инспектира микрорайона за военнослужещи Снеговая пад във Владивосток.
Проточилото се дълги години строителство там от дълго време е „ известно “ - недоволствата на тихоокеанските поданици са оповестени нееднократно през последните години от " Комсомолская истина ", написа военният наблюдаващ на вестника полк. Виктор Баранец.

" И аз ги разбирам добре - в младите си офицерски години съм служил в Далечния изток - в този недопечен край. А благосъстоянието на войските, топлият ъгъл на „ фамилния гръб “ бяха най-важните „ детайли “ на бойната подготвеност на армията и флота. А в този момент това е три пъти по-важно. Завърналият се от фронта боец с медали би трябвало да почувства в топлия си апартамент грижата на Родината и нейната признателност. Както и в казармата... ", разяснява Баранец.

И когато строителите намекнаха на Белоусов за някои „ справедливи аргументи, свързани с финансирането “, гласът на министъра прозвуча ледено:

" Взети са решения за източника на финансиране. Настоявам строителството на жилищни здания да бъде приключено в най-кратки периоди! "

И със същия непоколебим звук той уточни „ недопустимостта да се забавят работите по пет незавършени високи здания “.

" Момчетата в този момент ще стартират да се връщат (от СВО), до този миг би трябвало да се основат всички условия за тях, тъй че всичко да е готово. А при настаняването участниците в спецоперацията би трябвало предпочитано да бъдат обезпечени с жилища, " безапелационен бе Белоусов.

Ето част от диалога на министъра с подчинените му:

- Посочете още веднъж датите...

- Две здания, 204 жилището, възнамерява се да са подготвени до края на първата половина на 2025 година

- Ще ми докладвате всеки месец. И единствено се пробвайте да не го завършите в точния момент. единствено пробвайте!

- Разбираме, обществена отговорност...

- Това ще бъде вашата наказателна отговорност! Да, за всеки един случай. Не е обществена.

Този тежък диалог евентуално към този момент се популяризира измежду войските от Владивосток до Калининград.

Белоусов изиска да се форсира строителството на жилища за военните във Владивосток. Той посети строителната площадка в града и изслуша отчетите на командването на гарнизона и строителите.

Оглеждайки към момента строящите се уреди и таблата с проекти за ново строителство, Белоусов настойчиво повтаряше, че „ всичко това би трябвало да стане в точния момент “. И е належащо да се построят освен казарми и жилища, само че и хранилища за оръжие и техника.

Превод и редакция: Епицентър.БГ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР