Министърът на отбраната на Украйна сподели, че Русия подготвя нова

...
Министърът на отбраната на Украйна сподели, че Русия подготвя нова
Коментари Харесай

Резников: Русия планира мащабна офанзива на 24 февруари

Министърът на защитата на Украйна показа, че Русия приготвя нова огромна атака и предизвести, че тя може да стартира незабавно след 24 февруари, съобщи Би Би Си.

Олексий Резников съобщи, че Москва е събрала хиляди бойци и може да " опита нещо ", с цел да означи годишнината от първичното навлизане предходната година.

Олексий Резников/ Getty Images

Атаката също ще означи Деня на бранителя на отечеството на Русия на 23 февруари, който чества армията.

Междувременно трима души починаха при офанзива против град Краматорск.

Осем други бяха ранени в града в Донецка област, откакто съветска ракета удари жилищна постройка, заяви губернаторът на провинцията.

Очаква се жертвите да се усилят, до момента в който спасителите претърсват останките.

„ Единственият метод да спрем съветския тероризъм е да го победим - станкове. Изтребители. Ракети с огромен обхват “, написа Зеленски в обществените медии за офанзивата.

Украйнанаскоро възобнови апелите за бойни самолети, с цел да се отбрани от въздушни офанзиви, откакто Германия, Съединени американски щати и Обединеното кралство се съгласиха да им изпратят танкове.

Резников разгласи, че Москва е мобилизирала към 500 000 бойци за евентуалната атака.

През септември съветският президент Владимир Путин обявиобща готовност на към 300 000 наборни бойци,която съгласно него е нужна, с цел да се подсигурява " териториалната целокупност " на страната.

Резников обаче допусна, че същинското число на вербуваните и изпратени в Украйна може да е доста по-голямо.

" Официално те оповестиха 300 000, само че когато забележим войските по границите, съгласно нашите оценки това е доста повече ", сподели той пред френската мрежа BFM.

Русия разгласи неотдавнашни триумфи в региона на Източен Донбас и нейните сили споделят, че се придвижват към град Бахмут на фронтовата линия след борба, траяла месеци и довела до тежки загуби на живот и от двете страни.

Миналия месец съветски наемници и постоянни бойци превзеха близкия град Соледар, а в сряда назначен от Русия чиновник Ян Гагин сподели, че Бахмут е " оперативно обграден ".

Базираният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната (ISW) неотдавна съобщи, че Москва може да се опита да " предприеме решителни дейности " и да стартира " огромна атака " на изток.

Резников сподели, че командирите на Украйна ще се стремят да „ стабилизират фронта и да се приготвят за контранастъпление “ преди слуховете за съветско нахлуване.

„ Имам религия, че 2023 година може да бъде годината на военна победа “, подчертатой и добави, че украинските сили „ не могат да изгубят самодейността “, която са постигнали през последните месеци.

Министърът на защитата беше във Франция, с цел да подписа договорка за закупуване на спомагателни радари за противовъздушна защита MG-200, които съгласно него ще „ усилят доста потенциала на въоръжените сили за разкриване на въздушни цели, в това число крилати и балистични ракети и дронове от разнообразни типове “.

Коментарите на Резников идват в миг, когато украинското разузнаване твърди, че президентът Путин е наредил на силите си да завладяват Донбас преди края на пролетта.

Но говорейки в понеделник, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че няма индикации, че Путин е лимитирал военните си цели до завладяването на източните райони на Украйна.

„ Те интензивно получават нови оръжия, повече муниции, усилват личното си произвеждане, само че също по този начин получават повече оръжия от други властнически страни като Иран и Северна Корея “, коментираСтолтенберг.

Междувременно заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр сподели, че не престават интензивните боеве в региона на Донбас, където съветските сили и наемници от групата Вагнер се пробват да завладяват град Бахмут.

Тя добави, че войските на Москва се пробват да завладяват иЛиман - някогашния съветски логистичен център, който украинските войски си върнаха през октомври.

„ Руските войски интензивно се пробват да доближат границите на Донецка и Луганска области. Нашите бойци пазят всеки сантиметър от украинската земя “, написа тя в приложението за известия Telegram.

Говорейки в сряда вечерта, Зеленски предизвести, че обстановката на фронтовата линия на спора слага на тестване неговите сили.

" Има известно усилване на настъпателните дейности на окупаторите на фронта - в източната част на страната ни. Ситуацията става още по-тежка ", сподели Зеленски.

Докато групата Вагнер твърди, че е била мощно забъркана в скорошния прогрес на Русия на изток, някогашен пълководец, избягал в Норвегия,разказа пред Ройтерс, че е бил очевидец на убийството и малтретирането на съветски пандизчии, отведени в Украйна, с цел да се бият за групата.

Андрей Медведев направи непотвърдено изказване, че през четирите месеца, в които е бил с Вагнер, е видял да бъдат убити двама души, които не са желали да се бият.

Според Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати към 80% от бойцитена Вагнер в Украйна саизтеглени от затвори.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР