Министърът на отбраната на Украйна ще бъде сменен – тъй като Зеленски вярва, че са необходими „нови подходи“

...
Войната в Украйна – актуализации на живоГ-н Резников е министър
Коментари Харесай

Войната в Украйна – актуализации на живо

Г-н Резников е министър на отбраната от ноември 2021 г. и е помогнал за осигуряването на милиарди долари западна военна помощ за подпомагане на военните усилия, но е преследван от обвинения в корупция около неговото министерство, които той определи като клевета.

Г-н Умеров, 41-годишен бивш депутат от кримски татари произход, е начело на Фонда за държавна собственост на Украйна от септември 2022 г. и е участвал активно в деликатни преговори по време на война, включително тези, свързани със сделката за зърно в Черно море.

Международният кореспондент на Sky Алекс Роси каза, че ходът е „много значимо“.

„Ясно е, че се опитвате да обърнете разказа – който чувате от някои западни служители – че не върви особено добре“, каза той.

Бежанците от войната в Обединеното кралство в Украйна разкриват нови животи и преживявания, близки до смъртта

„Как уволнението на г-н Резников се вписва в това? Ще видим ли пълна промяна в начина, по който се справят с нещата?

„Имаше значителни корупционни скандали, няма обвинения срещу г-н Резников, но разбира се, той е отговорният човек и имаше обаждания за уволнението му."

Решението идва на фона на репресиите срещу корупцията в Украйна, на които г-н Зеленски искаше да наблегне.

„Всички разбират кой е замесен"

Киев е подал молба за присъединяване Европейският съюз и обществеността станаха силно чувствителни към корупцията, докато войната бушува без видим край.

„Вярвам, че министерството има нужда от нови подходи и други формати на взаимодействие както с военните, така и с обществото като цяло“, каза г-н Зеленски.

Г-н Резников, говорещ английски, се смята за изградил силна връзка със съюзническите министри на отбраната и военни служители. Един депутат го посочи като възможен нов посланик на Украйна в Лондон.

В Украйна министерството на г-н Резников беше обвинено, че купува храни на завишени цени.

мини-разбъркването идва след като двама души бяха приети в болница след бараж от руски дронове срещу пристанищната инфраструктура в района на Одеса в Украйна, казаха официални лица.

Атаката е извършена ден преди руският президент Владимир Путин да се срещне с Турският колега Реджеп Тайип Ердоган ще обсъди възобновяването на доставките на храни от Украйна съгласно черноморското споразумение за зърно, от което Москва се отказа през юли.

Прочетете повече:
Бежанците в Обединеното кралство от украинската война разкриват нови животи и близо -смъртни изживявания
Русия използва „200-годишна стратегия“, за да защити Кримския мост

Началникът на кабинета на г-н Зеленски, Андрий Йермак, описа нападението като част от руска акция „да провокира хранителна криза и глад в света".

Руски дронове удариха пристанището в Одеса

На други места двама души бяха убити и други двама ранени по време на руски обстрел в неделя на село Въгледар в района на Донецк.

Артилерийски огън удари осем населени места в региона, пише Националната полиция в Telegram.

Украинските прокурори също казаха в неделя, че са започнали разследване за военни престъпления за смъртта на полицай, убит от Руски обстрел на град Середина-Буда в събота.

Други двама полицаи и един цивилен бяха ранени по време на атаката, която удари североизточната Сумска област на Украйна.

Украински командир по-рано каза пред Guardian, че неговите войски са пробили първата отбранителна линия на Русия близо до Запорожие след седмици усърдно разминиране.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР