Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников приветства решението на

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников приветства решението на
Коментари Харесай

Украйна: Ще използваме касетъчни бомби само с цел да си върнем територии

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников приветства решението на Съединени американски щати да изпрати касетъчни муниции на Киев, като съобщи, че това ще помогне за деокупацията на украинската територия, само че даде обещание те да не бъдат употребявани в Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Съединени американски щати оповестиха през вчерашния ден, че ще доставят на Украйна неразрешени в доста страни касетъчни муниции за нейното контранастъпление против окупационните съветски сили.

Резников съобщи, че боеприпасите ще оказват помощ за спасяването на живота на украинските бойци, като добави, че Украйна ще води непоколебим доклад за потреблението им и ще обменя информация с сътрудниците си.

" Нашата позиция е елементарна - би трябвало да освободим краткотрайно окупираните си територии и да спасим живота на нашите хора ", написа Резников в " Туитър ".

" Украйна ще употребява тези муниции единствено за деокупацията на интернационално приетите ни територии. Тези муниции няма да бъдат употребявани на публично приетата територия на Русия ", сподели той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР