Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников обяви след срещата

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников обяви след срещата
Коментари Харесай

Резников: Има добри новини за изтребители от формата Рамщайн

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников разгласи с лед срещата във формат Рамщайн в Брюксел , че е получил ангажимент от съдружниците да стартира образование на украински водачи на западни бойни самолети, оповестява " Украинска истина ".

" Днес чух доста значими вести за по този начин наречената " изтребителна коалиция "... Днес получихме ангажимент от нашите сътрудници, че ще стартира образование и че дружно ще изградим структурата на този консорциум за изтребители ", сподели министърът.

Той акцентира, че образованието ще стартира първо на изтребители F-16 , Холандия и Дания ще управляват този развой на образование. По-късно, съгласно него, ще се причислят и други страни.

" Чухме положителни вести от нашите шведски сътрудници, че ще имаме алтернатива да тестваме опциите там ", добави министърът.

" Както знаете, имаме танкова коалиция, противовъздушна коалиция, за артилерия , за ракетна система за неведнъж изстрелване. Затова съм изцяло уверен, че ще имаме " изтребителна коалиция " . Това значи, че бъдещите сили на Украйна ще са източният щит на Европа и източният щит на НАТО ", акцентира Резников.

Кайса Олонгрен, министър на защитата на Холандия, сподели по-рано, че украинските водачи могат да стартират образование на американски изтребители F-16 още това лято.
 F-16: Украйна избра първите водачи за образование
F-16: Украйна избра първите водачи за образование

Очаква се курсът на образование да е 4 месеца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР