Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников лично благодари на

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников лично благодари на
Коментари Харесай

Украинският военен министър Резников лично благодари на България за изпращането на още военна помощ


Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников персонално благодари на България за поддръжката за Украйна. Това се случи нощес, няколко часа откакто държавното управление утвърди нов пакет военна помощ за Киев, заяви „ Свободна Европа “.

Вчера посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен също се срещна с военния министър Тодор Тагарев и приветства “положителната смяна в позицията по отношение на Украйна ” и готовността на държавното управление в София да окаже помощ на Киев.

Това стана, откакто Министерският съвет заяви, че е одобрил изпращането на нов пакет военна помощ за Украйна. Кабинетът на Николай Денков разгласи желанието си да изпрати нова пратка оръжия и муниции малко след встъпването си в служба – в осъществяване на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 година

Днес Тодор Тагарев каза пред Нова ТВ, че новият пакет е съпоставим по размер с първата пратка, изпратена незабавно след решението на Народното събрание.

Става въпрос за остарели неща, на които по този начин или другояче след няколко години им изтича ресурсът. В момента на украинската войска те са доста нужни, те са в годно положение ”, сподели Тагарев, като изясни, че наличието на пратката е поверително.

Снощи военният министър на Украйна Олексий Резников разгласи в Туитър, че е провел диалог с Тагарев. Двамата са разискали вероятностите за съдействие в региона на защитата и “нови планове в здравната област ”, без да прецизира какви.

Благодарен съм на България за поддръжката за Украйна ”, написа Резников.

Допреди седмици Румен Радев и неговото служебно държавно управление се противопоставяха (в нарушаване на парламентарно решение) на изпращането на нов пакет военна помощ, както и на това муниции и оръжия, създадени в България, да доближават до Украйна. Въпреки това служебният кабинет изпрати военна помощ на Украйна в осъществяване точно на решението на Народно събрание от 9 декември 2022 година

България е една от страните в Източна Европа, която има ресурси и създава муниции, съвместими с по-старото руско въоръжение, с което води война украинската войска. От началото на войната проруски партии и политици като „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Румен Радев се опълчват на изпращането на военна помощ за Украйна. Те вършат това с лъжливия претекст, че изпращането на военна помощ въвлича страната във войната, разяснява „ Свободна Европа “.

От февруари 2022 година всички страни членки на НАТО, както и други съдружници, изпратиха оръжия и муниции за Украйна. Русия не води война и не е оповестила войната на нито една от тях. От изявления в български и европейски медии стана ясно, че България в действителност е изнасяла към Украйна огромна по размер военна продукция, само че през медиатори. Това беше доказано и от сегашния министър на защитата Тагарев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР