Министърът на отбраната на САЩ Патрик Шанахан потвърди, че страната

...
Министърът на отбраната на САЩ Патрик Шанахан потвърди, че страната
Коментари Харесай

Щатите категорично отрязват Турция за F-35, ако вземе руските С-400


Министърът на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан удостовери, че страната му е против проектите на Турция да закупи съветската система за противоракетна защита С-400, написа в. „ Сабах ”. Шанахан съобщи още, че Пентагонът ще спре взаимното с Турция произвеждане на изтребителите Ф-35, в случай че Турция се снабди със С-400, съобщи БГНЕС.

“Ако Турция реши, че С-400 е решение, с което желае да продължи напред, тогава ще би трябвало да спрем работата в Турция, ” сподели той.

Вашингтон месеци наред предупреждаваше, че в случай че Турция се въоръжи с съветските ракетни системи С-400, това ще заплаши отбраната на Запада.

Като член на НАТО, Турция взе участие в производството на изтребителя Ф-35 и има проекти да закупи 100 от самите самолети.

Връзките на Анкара с Вашингтон бяха обтегнати поради С-400, а американски чиновници заплашиха с изключването на Турция от програмата за Ф-35. Турция обаче получи още два самолета преди две седмици след доставката на първата партида през юни 2018 година, а четирима турски водачи сега не престават образованието си в Съединени американски щати.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР