Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви снощи, че

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви снощи, че
Коментари Харесай

Военният министър на САЩ с нови упреци към Пекин

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи нощес, че е надълбоко смутен от нежеланието на Китай да се ангажира с ръководството на военни рецесии и предизвести, че диалозите са от основно значение за отбягване на спорове, съобщи Ройтерс.

Отношенията сред Съединени американски щати и Китай са в най-ниската си точка от десетилетия насам, защото те остават надълбоко разграничени във връзка с всички тематики - от суверенитета на Тайван до шпионажа и териториалните разногласия в Южнокитайско море.

В речта си на най-важната среща на върха по въпросите на сигурността в Азия Остин съобщи, че откритите линии за връзка сред американската и китайската защита, както и военните водачи, са от значително значение за подсилване на защитните загради против спорове, както и за подсилване на стабилността в Азиатско-тихоокеанския район.

" Дълбоко съм угрижен, че КНР (Китайската национална република) не желае да се ангажира по-сериозно с по-добри механизми за ръководство на рецесии сред нашите две армии ", съобщи Остин, който е в Сингапур, с цел да вземе присъединяване в " Диалога Шангри-Ла " - най-важната среща за сигурност в Азия.

" Колкото повече приказваме, толкоз повече можем да избегнем недоразуменията и неверните преценки, които могат да доведат до рецесии или спор ", добави американският министър.

Министърът на националната защита на Китай Ли Шанфу тази седмица отхвърли покана да се срещне с Остин по време на срещата на върха. Снощи двамата си стиснаха ръцете в коридорите на конференцията, само че не са имали " продан всъщност ", сподели Пентагонът. Ли ще се изкаже на следващия ден.

Един от най-наболелите въпроси по сигурността сред двете страни е бъдещето на Тайван, самоуправляваща се територия, която Пекин желае да сложи под свое ръководство, показва Ройтерс. Нарастват опасенията, че Китай може да нахлуе в Тайван и Съединени американски щати да бъдат въвлечени в възможен спор.

Остин уточни нахлуването на Русия в Украйна като образец за това " какъв брой рисков би станал нашият свят, в случай че огромните страни могат да нахлуват безнаказано в мирните си съседи ". Той съобщи, че Съединени американски щати са " надълбоко ангажирани " със запазването на статуквото в Тайван и се опълчват на едностранни промени от страна на която и да било от двете страни.

" Конфликтът не е нито иден, нито неминуем. Възпирането е мощно и нашата работа е да го запазим такова ", сподели още Остин, осведоми Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР