Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин разговаря със свои

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин разговаря със свои
Коментари Харесай

Не търсим конфликт с Техеран, но ще продължим да браним Израел

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин беседва със свои сътрудници от Близкия изток и Европа, като изрази поддръжката си за Израел след офанзивите от Иран, само че посочи също значимостта на стабилността в района за попречване на разгръщане спора, съобщи Ройтерс, като се базира на Пентагона.

В събота вечерта Иран нападна Израел със стотици дронове и ракети в отговор на хипотетичен израелски удар по комплекса на посолството му в Сирия. Повечето от дроновете и ракетите бяха свалени, преди да доближат израелска територия.

Съединени американски щати не са били известени авансово от Иран за нападението му против Израел и Вашингтон не търси спор с Техеран, съобщи Пентагонът.

Израел е подложен на напън от съдружниците си да прояви въздържаност и да избегне ескалация на районния спор, до момента в който обмисля по какъв начин да отвърне на масираната иранска офанзива. Началникът на Генералния щаб на израелската войска съобщи, че страната ще отговори на иранското нахлуване.

Остин беседва през вчерашния ден поотделно с бахрейнския престолонаследник и министър председател Салман бин Хамад Ал Халифа, с израелския министър на защитата Йоав Галант, с немския си сътрудник Борис Писториус и катарския министър на защитата Халид бин Мохамед Ал Атия. В тези диалози той осъди нападенията на Иран и съобщи, че Вашингтон не се стреми към ескалация на спора, показва Пентагонът.

Въпреки че Съединени американски щати не се стремят към ескалация, ние ще продължим да браним Израел и американския персонален състав, е споделил Остин съгласно Пентагона.

В диалога с Галант той е изразил поддръжка за защитата на Израел и е удостоверил още веднъж стратегическата цел за определяне на районна непоклатимост.

Напрежението сред Израел и Иран ускори опасенията, че войната сред Израел и палестинското коренно придвижване " Хамас " в линията Газа може да обхване и други елементи на региона. От началото на войната в Газа на 7 октомври предходната година Израел влиза в конфликти със свързани с Иран групировки в Ливан, Сирия, Йемен и Ирак.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР