Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е уверил украинския

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е уверил украинския
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона: Няма да изоставим Украйна сама на бойното поле

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е уверил украинския президент Володимир Зеленски в непоколебимата поддръжка на Съединени американски щати във връзка с неотложните потребности на Украйна на бойното поле по време на срещата си с него в Киев, съобщи Укринформ. Украинската организация показва, че информацията е от обява на Остин в обществената платформа " Екс ", написа Българска телеграфна агенция.

" Имах достойнството да се срещна с президента Володимир Зеленски през днешния ден в Киев, с цел да удостоверявам твърдата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна. Ние, дружно с нашите съдружници и сътрудници, ще продължим да оказваме помощ на Украйна в неотложните ѝ потребности на бойното поле и по линия на дълготрайната ѝ нужда от отбранителни средства ", написа Остин. Укринформ напомня, че през днешния ден американският министър е бил посрещнат на железопътната гара в столицата Киев от посланичката на Съединени американски щати в Украйна Бриджит Бринк.

Според пресслужбата на Пентагона той ще има диалози на високо ниво с украински водачи. Разговорите ще се съсредоточат върху по-нататъшното подсилване на стратегическото партньорство сред Съединени американски щати и Украйна, в границите на което се цели повишение на бойните качества на украинските въоръжени сили с идването на зимата, с цел да могат да защитят страната си от бъдещата съветска опасност.

Укринформ отбелязва, че по-късно тази седмица американският министър на защитата ще ръководи 17-ата среща на Контактната група по въпросите на защитата на Украйна посредством видеоконферентна връзка от Пентагона. Очаква се присъединяване на представители на близо 50 страни.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР