Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е обещал подкрепа

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е обещал подкрепа
Коментари Харесай

САЩ са обещали подкрепа за Украйна при ескалация в Донбас

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е заречен поддръжка за Украйна при положение на утежняване на обстановката в Донбас. Това съобщи самият той в диалог с ръководителя на Министерството на защитата на Украйна Андрий Таран, заяви пресслужбата на украинското отбранително ведомство, представена от киевското издание “Корреспондент “.

По-специално, Таран е разказал на Остин за неотдавнашното обостряне в Донбас, вследствие на което четирима украински бойци бяха убити и двама ранени. Таран е подчертал, че Русия систематично изостря обстановката по линията на контакт, написа организация " Фокус ".

На собствен ред Остин е изразил угриженост по отношение на последните дейности на Русия и също по този начин е уверил, че Съединени американски щати няма да оставят Украйна сама с казуса. „ Обаждането на американския ни сътрудник е ярка проява на дейната позиция на Съединени американски щати в поддръжка на суверенитета и стъпките за възобновяване на териториалната целокупност на Украйна “, заключи Таран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР