Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич отрече днес информация

...
Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич отрече днес информация
Коментари Харесай

Сърбия отрече информацията, че въоръжава Украйна

Министърът на защитата на Сърбия Милош Вучевич отхвърли през днешния ден информация на английската организация Ройтерс, че съгласно изтекли документи на Пентагона, Сърбия е продала или има намерение да продаде оръжие на Украйна. Той акцентира, че " Сърбия нито е продала, нито ще продаде оръжия на украинската или съветската страна, нито на страни, близки до този спор “, заяви Танюг, предадеБТА.

" Нечия цел явно е да дестабилизира страната ни и да я въвлече в спор, в който не желаеме да участваме. Ние поредно се придържаме към нашата открита политика ", сподели Вучевич пред Танюг.

Министърът означи, че за прощален път се разгласява лъжата, че Сърбия продава оръжие на Украйна. " Ние отхвърлихме тези лъжи повече от 10 пъти и ето, че ще го създадем още веднъж. Сърбия не е продавала, нито ще продава оръжия на украинската или съветската страна, или на страните към този спор ", сподели Вучевич.

Министърът съобщи още, че страната, несъмнено, продава оръжие на трети страни, които са надалеч от спора и нямат нищо общо с него. " Винаги има опция някое оръжие по някакъв магически метод да се окаже на територията на спора, само че това няма безусловно нищо общо със Сърбия. Това е въпрос към тези страни, които не съблюдават интернационалните правила, договорните клаузи и бизнес практиките. Повтарям, Сърбия не е изпращала оръжие на Украйна и всичко, което е оповестено по тази тематика, са погрешни спекулации “, сподели Вучевич.

Тази заран Ройтерс разгласява хипотетичното наличие на изминал конфиденциален документ на Пентагона, в който се показва, че Сърбия се е съгласила да достави оръжия на Киев или към този момент ги е изпратила. Според английската организация документът е с гриф " секретно " и NOFORN, което значи, че шерването му с непознати разследващи служби и армии е неразрешено. В документа също по този начин се твърди, че Сърбия има " политическа воля и боен потенциал " да даде оръжие на Украйна в бъдеще./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР