Министърът на отбраната на Русия назначи Валерий Герасимов за командир

...
Министърът на отбраната на Русия назначи Валерий Герасимов за командир
Коментари Харесай

Путин понижи главнокомандващия специалната военна операция

Министърът на защитата на Русия назначи Валерий Герасимов за пълководец на Обединената формация на войските, ръководеща по този начин наречената " специфична военна интервенция " на страната против Украйна.

Герасимов заменя (деня на детонацията на кримския мост) и отговаряше за съветските сили по време на отстъплението им от огромни сектори от Херсонска област. Сега Суровикин ще извършва длъжността заместник-командир, се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

„ На 11 януари 2023 година съветският министър на защитата армейски военачалник Сергей Шойгу назначава ново управление на специфичната военна интервенция “, заяви министерството в сряда в формалния си канал в Telegram.

„ Началникът на Генералния щаб военачалник на армията Валерий Герасимов е назначен за пълководец на Обединената формация на войските “, се споделя в известието.

Герасимов е шеф на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация и първи заместник-министър на защитата на Руската федерация от 9 ноември 2012 година, член е на Съвета за сигурност на Руската федерация.

„ Заместник-командващите са: главнокомандващият на въздушно-космическите сили армейски военачалник Сергей Суровикин, главнокомандващият на армията военачалник Олег Салюков, както и заместник-началникът на Генералния щаб на съветските въоръжени сили генерал-полковник Алексей Ким “, се прибавя в известието.

От министерството прецизират, че измененията се постановат заради „ разширения набор от задания, нуждата от по-тясно взаимоотношение сред родовете и типовете въоръжени сили, както и поради възстановяване качеството на всички типове поддръжка и успеваемостта на командването на групите на Въоръжените сили. ”

Друг основен миг от войната под управлението на Суровикин беше в нощта на 1 януари, когато беше в анексираната Донецка национално република. В резултат на удара, единствено съгласно формалните данни на съветското военно ведомство, са убити 89 души (според изказванията на украинската страна починалите са стотици). Преди това съветското министерство на защитата не признаваше толкоз огромни загуби в резултат на един удар.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР