Министърът на отбраната на Косово Арменд Мехай е подал оставка

...
Министърът на отбраната на Косово Арменд Мехай е подал оставка
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Косово подаде оставка

Министърът на защитата на Косово Арменд Мехай е подал оставка по фамилни аргументи, заяви министър председателят Албин Курти във Facebook, като удостовери, че я е приел.

Курти заяви също, че на поста министър на защитата на Косово е назначил полковник Еюп Мачедонци.

Косовският министър председател благодари на министър Мехай за неговата непрекъсната работа, впечатляващ принос, непрекъснато съдействие и служебна ангажираност за образец от първия ден на встъпването му в служба.

На новия министър Мачедонци Курти пожела противоречива работа в подобряването на защитата и сигурността на Косово, както и в развиването и построяването на косовската войска.

Курти заяви, че по този мотив той, някогашният министър на защитата и неговият правоприемник на поста са провели взаимна среща с командващия Косовските сили за сигурност генерал-лейтенант Башким Яшари и разгласява фотоси от срещата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новият министър на защитата Еюп Мачедонци беше офицер с съществена отговорност за учението „ Defender Europe 23 “ (учение на Съединени американски щати, от което Косово беше изключено в края на май поради повишеното напрежение сред Косово и Сърбия – бел. ред.), отбелязва КосоваПрес. Той има дълготраен боен опит и е служил в разформированата Армия за избавление на Косово (АОК).

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР