Министърът на отбраната на Испания Маргарита Роблес каза, че не

...
Министърът на отбраната на Испания Маргарита Роблес каза, че не
Коментари Харесай

Испания няма да изпраща още военни в Източна Европа

Министърът на защитата на Испания Маргарита Роблес сподели, че " не се планува " страната да изпраща повече войски в Източна Европа поради руско-украинската рецесия. По думите ѝ тези, които към този момент са пристигнали в Черно море и България, са част от авансово планувана задача в границите на НАТО.

Министър Роблес съобщи, че изпратените 4 изтребители в България са за поддържане на мира и стабилността и никога за нахлуване.

Испания прави сходни задачи по въздух от 2015 година, а по море от 1995 и всички те са част от взаимните старания на НАТО за сигурност в района.

Последните са планувани доста преди да се задълбочи рецесията сред Русия и Украйна, посочи тя и за следващ път повтори, че позицията на държавното управление и на съдружниците от НАТО е, че би трябвало до последно да се продължава с дипломатическите старания за разговор и решение на несъгласията.

Не пропусна обаче да каже, че има „ поредност от справедливи обстоятелства “, които удостоверяват, че може да има съветска инвазия в Украйна и разузнаването на Съединените щати недвусмислено го потвърждава.

Военното наличие на Русия границата с Украйна е " невиждано от Втората международна война " насам и е " мъчно да бъде разбрано и целесъобразно ", добави още министър Роблес, която ще разиска развиването на рецесията с сътрудниците си от НАТО на среща идната седмица в Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР