Министърът на отбраната на Индонезия предложи план за прекратяване на

...
Министърът на отбраната на Индонезия предложи план за прекратяване на
Коментари Харесай

Индонезия предложи мирен план за войната между Русия и Украйна

Министърът на защитата на Индонезия предложи проект за преустановяване на войната сред Русия и Украйна по време на срещата на върха по въпросите на защитата в Сингапур. Инициативата провокира бърза рецензия от страна на участниците, заяви Агенция Франс Прес.


" Призовавам Русия и Украйна да пристъпят към неотложно преустановяване на военните дейности ", съобщи Прабово Субианто, като означи, че траялият повече от 15 месеца спор е оказал съществено влияние върху стопанските системи и доставките на храни на азиатските страни.

В речта си пред срещата на върха на разговора за защитата в Шангри-Ла Субианто предложи преустановяване на огъня " на сегашните позиции " и демилитаризирани зони, които да бъдат обезпечени от наблюдаващи и мироопазващи сили на Организация на обединените нации.

Той предложи също по този начин възможен " референдум в противоречивите региони ", проведен от Организация на обединените нации.

" Индонезия е подготвена да даде елементи за възможна мироопазваща интервенция на Организация на обединените нации ", добави той.

Китай показа личен кротичък проект за преустановяване на войната - неразбираем лист с оферти, на който политиците от Европейския съюз реагираха скептично.

Въпреки че Пекин твърди, че е неутрална страна в спора, той е подложен на критика за отхвърли си да осъди нашествието на Москва.

За разлика от това, Съединени американски щати и западните съдружници са дали милиарди долари под формата на оръжия и друга помощ на Украйна след нахлуването на Русия.


Джакарта, която избира дипломацията на необвързаните страни, преди този момент се опита да посредничи за реализиране на мир.

Миналата година индонезийският президент Джоко Уидодо пътува до Киев и Москва и се срещна с водачите на страните, до момента в който страната му председателстваше блока на огромните стопански системи Г-20.

Но предлагането на началника на защитата Субианто беше разкритикувано на срещата на върха, като ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че мирът в Украйна би трябвало да бъде реализиран при " обективни " условия.

" Трябва да реализираме мир в Украйна ", само че той би трябвало да бъде " обективен мир, а не мир на капитулацията ", съобщи Борел, разяснявайки индонезийското предложение.

Субианто отговори, повишавайки глас: " Попитайте индонезийците какъв брой пъти са били нападани... Нарушения на суверенитета има освен в Европа. "

" Аз предлагам проект за разрешаване на спора ", добави той. " Не споделям кой е прав и кой бърка. "

Индонезия гласоподава в поддръжка на резолюцията на Организация на обединените нации, осъждаща нахлуването на Русия в Украйна, само че не е приложила стопански наказания против Москва. / БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР