Министърът на отбраната на Гърция Никос Дендиас каза в сряда,

...
Министърът на отбраната на Гърция Никос Дендиас каза в сряда,
Коментари Харесай

Гърция предлага да командва военноморската мисия на ЕС в Червено море

Министърът на защитата на Гърция Никос Дендиас сподели в сряда, че Гърция ще предложи да поеме командването на идна военноморска задача на Европейски Съюз в Червено море, ориентирана към отбрана на корабите от офанзиви на йеменската милиция Хуси, подкрепяна от Иран, оповестява електронното издание на в. Kathimerini. Освен това той загатна, че военната база в Лариса, ситуирана в централна Гърция, може да служи като действен щаб на тази задача.

Дендиас приказва пред публицисти преди срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз в Брюксел, където се чака да бъде избрана командната конструкция на задачата. По-рано денем висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел сподели, че интервенцията се чака да стартира доникъде на февруари.

„ Днес ще приказваме с изключение на за Украйна и за европейската отбранителна промишленост, която съставлява необикновен интерес за Гърция. От една страна, да забележим какви благоприятни условия съществуват за подсилване на гръцката отбранителна промишленост, само че и да забележим какви съвместимости могат да бъдат основани за гръцката отбранителна иновационна система, която се опитваме да създадем. Също по този начин ще обсъдим Европейската интервенция в Червено море и ще предложа, ще предложа Гърция да поеме ръководството на интервенцията, както и ще предложа щаба на Лариса като щаб на интервенцията ”, добави още Дендиас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР