Министърът на отбраната на Гърция Евангелос Апостолакис определи като проблем

...
Министърът на отбраната на Гърция Евангелос Апостолакис определи като проблем
Коментари Харесай

Турските С-400 са проблем за Гърция, Атина иска да купи F-35

Министърът на защитата на Гърция Евангелос Апостолакис дефинира като " проблем " решението на Турция да закупи съветските зенитно-ракетни системи С-400, оповестява гръцкия вестник Kathimerini.
В изявление за Open TV, представено от вестника, Апостолакис твърди, че придобиването на системата от Анкара изцяло ще промени обстановката във връзка с контрола върху въздушното пространство над Егейско море.
Той акцентира нуждата Гърция да придобие F-35 или други самолети, с цел да ускори своята противовъздушна защита, тъй че в последна сметка да има баланс на силите.
" Гърция не е първият проблем на Турция ", разяснява Апостолакис, като добави, че Анкара влиза в несъгласия освен със съседите си, само че и с Европейския съюз и Съединени американски щати.
Въпреки това гръцкият министър на защитата акцентира положителните връзки, които има с турския си сътрудник Хулуси Акар. Апостолакис го разказа като " откровен " и увери, че двамата дружно търсят способи за понижаване на напрежението в Егейско море.
Апостолакис увери, че не се опасява от военно произшествие или случай в Егейско море сред двете страни. " Ако не допуснем неточност, това няма да се случи ", изясни гръцкият министър на защитата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР