Министърът на отбраната на България Драгомир Заков заяви на срещата

...
Министърът на отбраната на България Драгомир Заков заяви на срещата
Коментари Харесай

Длагомир Заков: Посещението на Остин е знаково за отношенията в областта на отбраната между България и САЩ

Министърът на защитата на България Драгомир Заков съобщи на срещата през днешния ден, че " визитата на секретаря по защитата Лойд Остин е знаково за двустранните връзки в региона на защитата сред България и Съединени американски щати ".

За последните 25 години това е първа аудиенция в нашата страна на равнище секретар по защитата, прецизират от военното министерство.

Двамата министри разискаха обстановката в Украйна.

Те подчертаха единството на страните-членки на НАТО в укрепването на сигурността в района с подхванатите ограничения за увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на Източния фланг.

Акцент в диалозите бе подложен и върху образуваната от България непрекъсната многонационална бойна група, под оперативния надзор на Върховния главнокомандващ на НАТО в Европа, която ще способства за увеличение на отбранителните качества на Алианса в района.

В рамките на полемиката бяха наранени и предпочитаните за България въпроси, свързани с придобиването на нови качества и рационализация на българските Въоръжени сили, както и вероятностите за съдействие в региона на киберсигурността.

Очертани бяха и последващите стъпки за развиването на стратегическото партньорство сред двете страни.

На срещата участваха и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и посланикът на Съединени американски щати у нас Н.Пр. Херо Мустафа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР