Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че има проект за

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че има проект за
Коментари Харесай

Каракачанов иска 90 млн. лв., за да модернизира флота

Министърът на защитата Красимир Каракачанов разгласи, че има план за рационализация на флота за 90 млн. лева Това съобщи той от Варна, където е на посещаване. 

Минлата седмица Съветът по защита е одобрил план за рационализация на фрегатите.

„ Беше препоръчана сумата, посредством която фрегатите, с които разполагаме, да бъдат осъвременени и да бъдат доста по-ефективни в осъществяване на своите задания. Средствата за плана, които са в размер на 90 млн. лв., ще бъдат заложени в идващия бюджет. Сумата е утвърдена от Съвета по защита и следва планът да бъде импортиран в Министерски съвет “, означи министърът, представен от " Фокус ".

Той разяснява още, че главен приоритет за министерството му ще бъде образованието на персоналния състав.

„ Ученията, които минаха - и сухопътните, и морските, демонстрират, че макар незадоволителните средства, с които разполага армията, нашите военнослужещи са готови и носят службата си с достолепие. Наблюдавайки нашите военнослужещи, съпоставени с нашите съдружници от други страни, които са доста по-добре заплатени, доста по-добре оборудвани, доста по-модерно въоръжени, нашите бойци са доста по-добри. Защото е елементарно да служиш в богата войска и в богата страна, мъчно и почтено е да служиш, когато има компликации и да не бягаш “, сподели още министър Красимир Каракачанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР