Министърът на отбраната Хулуси Акар пристигна в Лондон в неделя

...
Министърът на отбраната Хулуси Акар пристигна в Лондон в неделя
Коментари Харесай

Обединеното кралство иска турски дронове

Министърът на защитата Хулуси Акар дойде в Лондон в неделя като формален посетител на английския си сътрудник.

Акар е на посещаване в Обединеното кралство по публична покана на английския министър на защитата Бен Уолъс, заяви министерството на защитата в Туитър.

Двамата чиновници разискват през днешния ден двустранни и районни въпроси на защитата и сигурността, както и въпроси, свързани със съдействието в НАТО и в отбранителната промишленост, сподели турското министерство.

Турция и Обединеното кралство са ангажирани в тясно съдействие в региона на защитата, защото се твърди, че английският производител на мотори Ролс-Ройс взе участие в процеса на произвеждане на мотор за турския нов военен аероплан на Турция (MMU).

 АА

Многоцелевият изтребител от пето потомство MMU, може да се употребява както в борба въздух-въздух, по този начин и във въздух-земя. Благодарение на него Турция, след Съединени американски щати, Русия и Китай, ще заеме своето място измежду ограничавания брой страни, които разполагат с инфраструктурата и технологията за произвеждане на военен аероплан от пето потомство. Предвижда се MMU да размени F-16 в Турция от 2030 г. 

Обединеното кралство пък има сериозен интерес към закупуването на турски въоръжени дронове (БЛА). Министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс съобщи, че турските БЛА „ трансформират на играта “ на бойното поле.

 АА

Миналата година Обединеното кралство отстрани всички ограничавания върху износа на оръжия за Турция.

Той спря износа за Турция след военната интервенция проведена от Анкара, за пречистване на Северна Сирия от сирийското отклонение на терористичната група ПКК, YPG, през 2019 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР