Министърът на отбраната Георги Панайотов обявява резултатите от всички действия,

...
Министърът на отбраната Георги Панайотов обявява резултатите от всички действия,
Коментари Харесай

Полк. Василев за фаталната катастрофа с МиГ-29: Не смятаме, че има пилотска грешка

Министърът на защитата Георги Панайотов афишира резултатите от всички дейности, подхванати от Министерството на защитата и неговите структури, за изясняване на събитията, свързани с случая с падналия МиГ-29, при който трагично почина подполковник Валентин Терзиев.
„ Министерството на защитата завърши всички действия, които по закон би трябвало и може да правим по отношение на инспекцията на обстоятелствата и събитията към злополуката с МиГ-29. Не беше елементарно, изключително намирането на „ черната” кутия и взимането на решенията какво да се прави с нея. Мисля, че взехме верните решения”, сподели Панайотов.
„ През цялото време действахме в условия на тотална бистрота. Във всеки един миг обществеността беше осведомена какво, по какъв начин и за какво правим”, сподели още Панайотов. И добави: „ Истината за нас е най-важна. Разследването на прокуратурата продължава”.
Министърът показа още, че не е познавал персонално починалия майор Терзиев. "Гледах едно негово изявление след присъединяване в проява за 6 май. Това, което видях, беше един кадърен и заслужен български офицер ", разяснява служебният министър.
„ Смятаме, че до последната секунда водачът не е осъзнавал в каква обстановка се намира и по тази причина не е подхванал дейности за излизане от нея. Затова не считаме, че при случилото се има пилотска неточност. Той е изгубил пространствена ориентировка и не е съумял до последно да я възстанови”, съобщи полк. Василев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР