Министърът на отбраната Димитър Стоянов заминава на 26 септември на

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов заминава на 26 септември на
Коментари Харесай

Министър Стоянов заминава на работно посещение в Босна и Херцеговина

Министърът на защитата Димитър Стоянов отпътува на 26 септември на публично посещаване в Босна и Херцеговина.

В Сараево той ще се срещне с министъра на защитата Сифет Поджич. Двамата ще обсъдят развиването на двустранното съдействие в региона на защитата и самодейностите в региона на районното съдействие.

Българската делегация, водена от министъра на защитата, ще организира среща със заместник-председателстващия Съвета на министрите и министър на външните работи Бисера Туркович и ще бъде призната от председателстващия Председателството Шефик Джаферович.

В рамките на еднодневното посещаване в страната министър Стоянов ще посети база „ Бутмир “, където ще се срещне с военнослужещите от българския боен контингент, който взе участие в интервенцията на Европейски Съюз „ Алтеа “.

В база „ Бутмир “ министър Стоянов ще беседва с командващия интервенцията на Европейски Съюз „ Алтеа “ генерал-майор Антон Весели и с началника на Щаба на НАТО в Босна и Херцеговина бригаден военачалник Памела МакГаха. На срещите ще бъде разисквано присъединяване на България в интервенция „ Алтеа “.

В състава на българската делегация вземат участие началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска, изключителният и пълномощен дипломат в Босна и Херцеговина Н.Пр. Валери Йотов, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов и специалисти от Министерството на защитата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР