Министърът на отбраната Атанас Запрянов проведе среща с посланика на

...
Министърът на отбраната Атанас Запрянов проведе среща с посланика на
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна с посланика на Аржентина Н. Пр. Алехандро Майер

Министърът на защитата Атанас Запрянов организира среща с посланика на Република Аржентина у нас Н. Пр. Алехандро Майер през днешния ден, 1 октомври. Двамата разискаха двустранните връзки в региона на защитата и опциите за задълбочаването им.

Министър Запрянов изрече признателност на аржентинската страна и в частност на Военноморските сили за изключителната поддръжка и забележителния принос за реализирането на българската антарктическа експедиция, част от която беше Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров ".

В рамките на диалозите беше дискутирано партньорството на България и Аржентина в границите на НАТО, както и вероятните сфери на взаимоотношение сред въоръжените сили на двете страни. Подчертани бяха обичайно положителните връзки в региона на военното обучение и опциите, които българските висши военни учебни заведения дават за образование и обмяна на опит. Обсъдени бяха протичащите модернизационни процеси и вероятностите пред съдействието в областта на отбранителната промишленост.

В срещата взе участие и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР