Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов участва в

...
Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов участва в
Коментари Харесай

Министър Попов: България поставя кръговата икономика като дългосрочен приоритет на политиката си за развитие

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов взе участие в среща на министрите на околната среда на страните от Вишеградската група, България, Румъния, Австрия, Германия и Словения, която се организира в Бърно в границите на Чешкото председателство на Вишеградската четворка с фокус върху замърсяването на околната среда и въздействието му върху индивида.

Дискусията на министрите очерта провокациите, свързани със замърсяването, които са най-актуални за района на Централна и Източна Европа, както и предпочитани дейности за превъзмогването им.

Действията, които могат да бъдат подхванати за повишение на устойчивостта и сигурността на химическата промишленост, бяха в центъра на разискванията. Министрите разискаха ограничения в подтекста на кръговата стопанска система, които биха имали най-големи изгоди за околната среда и биха могли да изиграят водеща роля за бъдещото възстановяване на използването на вторични първични материали.

Министър Юлиян Попов акцентира, че България слага кръговата стопанска система като дълготраен приоритет на политиката си за развиване, защото тя ще обезпечи по едно и също време стопански напредък и по-чиста околна среда. Той показа, че от пет години се работи за насърчаване на стопански зони с въглеродно неутрални индустриални паркове, което обезпечава синергия сред икономическо развиване и климатични дейности. Министърът добави, че изключително значими са кръговите бизнес модели, в които това, което е боклук за една компания, се трансформира в суровина за друга.

В дневния ред на срещата бе отделено място и на светлинното замърсяване като сложен световен проблем, който визира както държанието на дивите типове, по този начин и човешкото здраве. Министър Попов означи, че в България отчитаме значимостта на въпроса, изключително в подтекста на все по-широката приложимост на LED осветяване. Независимо от събитието, че националното законодателство не адресира категорично светлинното замърсяване, съществуват благоприятни условия за използване на ограничения, които дейно водят до неговото ограничение, уточни той.

В рамките на срещата бе показана информация за резултатите от конференция, проведена от Чешкото председателство на Вишеградската група и отдадена на въздействията от замърсяване на околната среда върху индивида. Сред главните тематики на конференцията са въздействията от химическо замърсяване на въздуха, от излагането на химикали върху развиването и здравето на детето и сложно излагане на въздействието в градската
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР