Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов разкри, че

...
Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов разкри, че
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Внасят трошки за 300 лева, а ги продават за 1300 лева

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов разкри, че у нас се внасят доста остарели коли , които действително костват към 300 лв. . Впоследствие те се оферират на пазара за 1300 лв. .

Според него това може да бъде преодоляно с такса и тя ще бъде в размер на 500 лв. . Таксата ще се внася при първа регистрация на автомобил, закупен като импорт от чужбина. Попов е на мнение, че това в действителност ще затрудни пазара, само че напълно малко, съобщи „ 24 часа “.

Пръв за таксата заяви преди няколко дни министърът на превоза Георги Гвоздейко в. Идеята на ръководещите е парите от нея да се събират в специфичен фонд . От нея ще бъдат раздавани бонуси на хората, които решат да си купят електрически автомобили .

Официалната статистика демонстрира, че всяка година у нас се внасят по към 350 000 използвани коли . Предполага се, че сумата, която годишно би трябвало да се събира в този фонд, ще бъде към 175 милиона лв. .

Освен това, става известно, че огромна част от колите, които се внасят у нас, действително на Запад се смятат за боклук за преработване . Министър Юлиян Попов допуска, че действителната им цена надали е повече от 300 лв..

А какво прави вносителят? Според Попов той й поставя „ няколко болта “, твърди, че е стояла в гараж и я продава за 1300 лв..


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР