Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов отхвърли всички

...
Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов отхвърли всички
Коментари Харесай

Екоминистърът Юлиян Попов: Радиация няма, морето е чисто, нямам търпение да се топна в него

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов отхвърли всички терзания, че Черноморието е нечисто от водите на Нова Каховка в Украйна. “Радиация няма, морето е чисто ”, съобщи той в “Още от деня ” по Българска национална телевизия. Министърът добави, че е в непрекъснат контакт с сътрудника си от Румъния. “Неговото семейство е на морето, нямам самообладание и аз да отида ”, съобщи Попов. Той беше безапелационен, че откакто няма замърсяване по крайбрежията на Румъния, няма и в България.

Министърът особено благодари на ВВМУ и началника му Боян Медникаров, който оказва помощ на Министерство на околната среда и водите с модели на придвижването на теченията в Черно море, които са на доста високо равнище.

“Рибата не е безсмъртна, от време на време умира ”, по този начин отговори Попов на информацията за открита мъртва риба в морето. Според него това се случва поради цъфтежа на планктона, който от време на време безусловно задушава рибата. Минстърът съобщи също, че сходно събитие е доста по-вероятно поради локално замърсяване.

Екоминистърът изясни също, че Черно море ще се почисти от замърсяването от Нова Каховка евентуално скоро, тъй като става въпрос за разлив на питейна вода. Тя е повлякла доста боклуци, само че на фона на морето размерът им не е толкоз огромен, че да буди опасения в България.

Министър Попов обаче акцентира, че съветски водещи публицисти вършат медийна офанзива, за провалят туристическия сезон в България и Румъния. Идеята е това да докара до митинги в двете страни и това да промени позицията на двете страни към войната в Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР