Министърът на околната среда и водите трябва да дойде и

...
Министърът на околната среда и водите трябва да дойде и
Коментари Харесай

Каракачанов поиска екоминистъра да се извини на русенци. Разкри и тарифите на платените протестиращи

Министърът на околната среда и водите би трябвало да пристигна и да се извини на русенци. Не е естествен сходен нахален звук - по този начин вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разяснява в Русе изявленията на министър Емил Димитров във връзка на проблемите с въздуха в крайдунавския град.

Той изясни, че през днешния ден е звънял на екоминистъра, само че той не му е вдигнал.

" Подобен нахален звук и сходно надменно отношение към хората докараха до това, че по площадите има протестиращи. Когато в един град има сходен екологичен проблем и той не е от през вчерашния ден, не можеш да приказваш надменно. Не одобрявам сходен звук ", съобщи Каракачанов.

На въпрос дали ще изиска оставката на Емил Димитров, Каракачанов съобщи, че министърът първо би трябвало да пристигна в Русе и да се извини, а " оттова нататък си резервирам правото ".

Вицепремиерът сподели още, че кабинетът няма планове да подава оставка. По думите му не може с " камъни и дървье, както е споделил поетът ", да се вземат решение проблемите в България. Според Каракачанов е необходим разговор. Той е склонен и за изключителни избори, " в случай че всички се разберем ".

Според него е извънредно време да се реши какви ще са целите на страната и те да се следват през всички години.

По думите му вид за експертен кабинет също съществува, само че в случай че се седне на кръгла маса и се уточнят главните неща в програмата на ръководство.

Според Каракачанов на хората им е омръзнало политическият хайлайф да се държи като богопомазан и за това са на улицата. Според него измежду протестиращите има и 10 %, които са платени. Каракачанов сподели и какви са цените в София - " 30 лв. за елементарен статист, 50 лв. - за статист с плакатче, за тези момчета, които скачат на полицията - 100 лв., за тези, които влизат в пердах с полицията - 300 лв., за главатар на група от 10 души - 500 лв. ". Каракачанов обаче не отговори на въпроса кой им заплаща.

По мотив на предлагането на Вътрешна македонска революционна организация номерът в бюлетината да отпадне и в нея да бъдат изписвани единствено имената на партиите Каракачанов, който е ръководител на партията, изясни, че концепцията е значително да се предотврати купеният избор.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

По мотив на разговора сред България и Северна Македония Каракачанов съобщи, че Северна Македония не съблюдава контракта за добросъседство.

По думите му " Скопие водят една българска провинциална политика. Те считат, че някой ще ни натисне и ние ще си замълчим и ще преглътнем всичко това, което те вършат. Мисля, че няма подобен вид ".

Военният министър Красимир Каракачанов участва на разкриване на монумент на Левски в Русе.

По време на церемонията от публиката се чуха освирквания към Красимир Каракачанов, откакто водещите му дадоха думата да произнесе слово.

Вицепремиерът им отговори, че в такива дни човек би трябвало да се гордее, че е българин, само че " постоянно е имало изчадия искариотски, които даже в такива моменти са подготвени да охулват тези, които са свършили нещо ".

" Ако бяхте дали една стотинка, имате право да викате. Като не сте дали и една стотинка, слушайте и най-малко се радвайте, че в Русе има нещо хубаво направено ", отговори им Каракачанов.8:37 PM
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР