Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и посланикът

...
Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и посланикът
Коментари Харесай

Министър Карамфилова се срещна с посланика на Швейцария у нас

Министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Негово Превъзходителство Раймунд Фурер разискаха осъществяването на Втория швейцарски принос в региона на опазването на околната среда.

Съгласно признатото в края на предходната година рамково съглашение сред България и Швейцария половината от целия финансов принос ще бъде ориентиран към вложения в запазване на околната среда, разпределени в три стратегии. Министерство на околната среда и водите ще извършва функционалностите на програмен оператор по трите стратегии, фокусирани върху качеството на въздуха, ръководството на отпадъците и опазването на природата и биоразнообразието.

Министър Карамфилова поздрави екипите и на двете страни с постигнатия прогрес в договарянията по Втория швейцарски принос. „ Няма да укривам, че ще бъде предизвикателство и за самите нас да успеем редом да управляваме финансовия запас в три нелеки задания и посоки. Всяка от стратегиите е несъмнено амбициозна, само че и извънредно нужна “, показа министър Карамфилова. Тя добави, че макар едновременното ръководство на трите стратегии няма да бъде изработен компромис с качеството на постигнатите резултати.

От швейцарска страна в срещата взе участие и Даниел Бирхмайер – началник на донорската помощ. Разговорите са част от първата годишна среща по Швейцарско-българската стратегия за съдействие и се организираха в Министерство на околната среда и водите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР