Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се
Коментари Харесай

Нено Димов обсъжда трансгранични екологични въпроси със сръбския си колега

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се срещне с министъра на отбраната на околната среда на Сърбия Горан Триван.
 
Двамата ще подпишат Меморандум за съгласие сред Министерството на околната среда и водите на Република България и Министерството на отбраната на околната среда на Република Сърбия и Споразумение за ранен продан на информация при положение на радиационна повреда.
 
По време на срещата двамата министри ще обсъдят трансгранични екологични въпроси сред двете страни.
 
Срещата ще се организира в постройката на община Димитровград.
 
Преди няколко дни Нено Димов имаше среща с екологични организации от Сърбия по наболял проблем – митинг на поданици на Босилеград, Трън и кюстендилското село Долно Уйно.

-->
 
Тогава хората бяха признати от Димов, с цел да изразят недоволството си от бездействието на институциите по случая с мина „ Караманица " в Босилеград, както и от издаденото позволение нова мина да стартира да изследва опциите за рандеман на злато в Злогош.

 
Според протестиращите действието на тези мини ще токсини водите в общините Кюстендил, Трекляно и Земен, а замърсяването на българското течение на Струма с тежки метали е въпрос на време.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР