Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна
Коментари Харесай

МОСВ и Камарата на строителите създават работна група за екологични проекти

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с новото управление на Камарата на строителите в България (КСБ). Обсъдени плановете, които следва да се извършват от строителния отрасъл в бранш екология и хода на процедурите по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година " (ОПОС).

Договорено е основаването на взаимна експертна група сред Министерство на околната среда и водите и КСБ за работа по капиталовите планове в региона на околната среда. От КСБ регистрират положителната работа с министерството по създаването на стандартизирани тръжни документи за СМР по плановете на ОПОС. Димов увери, че и отсега нататък Министерство на околната среда и водите ще продължи да работи с браншовата организация в интерес на ефикасния капиталов развой в бранша.

Сред тематиките на срещата е обезпечаването на средства за създаване на пречиствателни станции в дребните обитаеми места с 2000 до 10 000 поданици, които не попадат в обсега на нито една от оперативните стратегии. Според информацията на камарата, това са към 200 обитаеми места. От КСБ считат, че тези планове биха могли да се финансират посредством публично-частни партньорства.

Нено Димов разяснява, че главен ангажимент за построяването на тези обекти имат ВиК сдруженията и общините и те би трябвало да намерят съответните решения.

Обсъдени са и екологичните последствия от пожара в Кресненското дефиле. От КСБ оповестяват, че приготвят урбанизационни проекти за възобновяване на типовете в региона. Целта е да се покажат опциите за взаимоотношение сред индивида и природата, изясни Мирослав Мазнев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР