Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна
Коментари Харесай

Проектанти опредлят точното трасе на втория лифт в ски зона „Банско“

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна през днешния ден с кмета на община Банско Георги Икономов и с представители на концесионера на „ Ски зона Банско “ – „ Юлен “ АД, оповестиха от ведомството, откакто от сдружението по-рано пуснаха детайлности от срещата.

От Министерство на околната среда и водите потвърдиха, че на министър Димов е бил показан идейният план за втори въжен превоз, който преди дни концесионерът сподели в медиите.

От „ Юлен “ АД декларирали пред министър Димов, че ще наемат проектанти, които да дефинират по геодезичен метод точното трасе за втори кабинков въжен превоз в „ Ски зона Банско “ и да изготвят стимулирано предложение.

Като последваща стъпка, концесионерът планува да се обърне към кмета на община Банско с искане за започване на процедура по правене на Подробен организационен проект (ПУП), който предстои на екологична оценка.

Участниците в срещата увериха министър Димов, че ще бъдат спазени всички процедури, планувани в екологичното законодателство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР