Министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи пред

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи пред
Коментари Харесай

Подготвят нови карти на териториите по казуса Калиакра

Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви пред публицисти в Каварна, че ще бъдат готови нови карти на териториите в предпазените зони по проблема "Калиакра ".

Димов се срещна с представители на локалните общности, които ще изпратят своите мнения по проекта за ръководство в Министерството на околната среда и водите доникъде на идната седмица.

Ще обявим поръчка, тъй че интернационално приети учени - а аз съм надълбоко уверен, че в България има такива интернационално приети учени, които да създадат изложение на териториите по прецизно спазвана методология, да ревизират дали всичко, което е картирано, дава отговор на условията и т. н., заяви след срещата министърът. По думите му това е средносрочна мярка по решаването на проблема.

Димов разяснява, че първоначално специалисти на министерството и избраните работни групи от локалните общности ще работят "по изчистване " на проекта за ръководство на предпазените зони, като бъдат избрани несъмнено положителните и несъмнено неприемливите пунктове. Това ще създадем с бързане, само че не с прибързване, тъй като би трябвало да бъдат огледани всички разновидности, тъй че да бъдат предпазени ползите на оптимално доста хора, които са наранени, сподели още Димов.



Кметът на Каварна Нина Ставрева съобщи, че локалните общности упорстват да получат първичните данни за теренните изследвания, които са правени преди години, както и за методологията, по която са обрисувани предпазените зони. Ако първичната работа беше свършена по този метод,днес нямаше да се постанова да водим този диалог.

Настояваме за ново установяване на границите на предпазените зони и работа тук, на терен, добави Ставрева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР