Министърът на околната среда и водите Нено Димов проведе днес

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов проведе днес
Коментари Харесай

Екоминистърът се срещна с кмета на Каварна по казуса „Калиакра”

Министърът на околната среда и водите Нено Димов организира през днешния ден работна среща с кмета на община Каварна Нина Ставрева и с представители на работните групи по проблема „ Калиакра”. Целта на срещата е продължение на разговора и намиране на работещи решения по зародилите проблеми по отношение на решението на съда на Европейски Съюз по проблема, осведомят от екоминистерството.

За момента диалозите напредват и има доближаване на позициите, които през месец ноември министър Димов ще пази в Брюксел, се показва в известието.

Министърът изрази убеденост, че позицията на страната ни ще бъде предпазена в Брюксел.

Беше конкретизирано, че на този стадий „ Интегрирания проект за ръководство на предпазените зони “ е изваден от диалозите, заради обстоятелството, че той е мощно недопустим от локалната общественост.

Междувременно е признат нов метод за ръководство на зоните от „ Натура 2000”, при който регионалните шефове и кметовете да бъдат виновни за изработването на интегрираните проекти, взаимно с локалните общности и защитавайки ползите на жителите и опазването на околната среда, което е императив на Европейски Съюз. Това изисква законови промени, които ще се създадат през 2018 година

В началото на октомври Министерство на околната среда и водите даде поисканите от община Каварна и локалната общественост научни данни, с които разполага по „ Натура 2000 “. В момента специалистите се срещат с тях и приготвят мнение. След като община Каварна го получи, обществеността ще бъде осведомена.

Бяха разисквани и идните заповеди за предпазените зони, които би трябвало да влязат в действие, с цел да може да се извърши решението на съда и да не се стигне до заплащане на наказания.

Нено Димов увери, че е осведомен с импортираните от кмета на Каварна документи, с които плажът „ Болата” да мине на ръководство и стопанисване от общината, и се надява това да стане факт в най-скоро време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР