Министърът на околната среда и водите Нено Димов нарече природозащитниците

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов нарече природозащитниците
Коментари Харесай

Нено Димов: Природозащитниците вървят по стъпките на марксизма


Министърът на околната среда и водите Нено Димов назова природозащитниците довечера в студиото на Bulgaria ON AIR група хора, които имат ясна политическа визия. Според него техните идеологически прародители са употребявали националсоциализма за оповестяване на своите тези - това са хора, за които икономическото развиване е нездравословно. "Те саботират замогването на българите, само че те не са позволени даже до Народното събрание. Ще търсят различен вид заслон, зад който да скрият концепциите си, който не се приема необятно " - добави Димов.

"Това тяхното е нео-марксизъм, който повтаря стъпките на марксизма и национал-социализма от края на 20-ти век. Основните им принадлежности са операцията, подправените вести ", сподели по отношение на взетите решения по "казуса Пирин ", сподели Нено Димов.

Той добави, че Европейската комисия не вижда нарушавания на този стадий и в случай че в миналото има капиталово желание, тогава ще се направи оценка на влияние върху околната среда.

Във връзка с оповестеното бедствено състояние в Смолян и Чепеларе, както и с усложнената обстановка в Пловдив, министър Димов съобщи, че прецизно се наблюдават равнищата на язовирите да остават ниски, както и че се поддържа комплициран баланс сред покриването на потребностите от питейна вода и гражданската отбрана и сигурност.

"Не мисля, че хората могат да са спокойни в тази обстановка, само че координацията в страната е добра и се работи професионално ", успокои Нено Димов.

"Перфектната кръгова стопанска система е природата - където всичко е потребно. Имаме суровина, която се обработва и става артикул, а концепцията на кръговата стопанска система е да не се стопира на края - на отпадъка, а той да дава суровина, която да ни връща на изхода като ново начало ", изясни министърът на околната среда и водите.

Той добави, че от тази година от Министерството имат концепция за нормативен акт, който от следващата година да е наложителен и да включва нужния инструментариум. Нено Димов напомни, че над 80% от замърсяването по плажовете идва от сушата, а не от корабите.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР