Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът
Коментари Харесай

Пловдив и Видин ще подобряват качеството на въздуха със средства по ОПОС

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев подписаха контракт за възстановяване качеството на атмосферния въздух, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. Размерът на инвестицията е над 13,8 млн. лева

Министър Димов подписа контракт и с кмета на Видин инж. Огнян Ценков за осъществяване на ограничения за по-чист въздух. Проектът е за близо 12,5 млн. лева Средствата по двата плана са обезпечени напълно от Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 година “. С реализирането на заложените ограничения ще се понижи количеството излъчвания на фини прахови частици (ФПЧ10), които са с източник отопление на твърдо битово гориво. Изпълнението на плановете ще способства за възстановяване качеството на атмосферния въздух за близо 345 000 поданици на община Пловдив и 52 000 поданици на община Видин.



Проектите ще се извършват на два стадия. Първият включва разбор на средата и правене на визия за метода при замяна на горивните съоръжения. Във втория стадий е планувано осъществяването на същинските капиталови ограничения за замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с различни източници на топлинна сила.

Срокът за осъществяване на дейностите по двата плана е 52 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР