Министърът на околната среда и водите Нено Димов е запознат

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов е запознат
Коментари Харесай

Полагат се всички усилия за трайно решение на проблема с мръсния въздух

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е осведомен с казуса с мръсния въздух. Той увери, че се поставят всички старания за трайно решение на казуса. Димов разяснява тематиката в Катовице, където е на форума за климатичните промени.

Нено Димов заяви, че към този момент 7 български града излизат от сферата на наказателните процедури и реализират годишните критерии и междинните правила за качеството на въздуха. Според него е нужен политически консенсус за екологичните закони.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: В момента има доста мощна офанзива върху това да не се позволява развиването на процеса за старите боклуци от текстил. В „ Позитано " 20 доста интензивно възпират този развой - нещо, което смятам, че е прекомерно популистко на този стадий. Но без политически консенсус мъчно може да вървим напред по този проблем.
Вече 7 града излизат от сферата на наказателните процедури и реализират годишните критерии и междинните правила за качеството на въздуха, за жалост останалите не се приближават.

Още по тематиката Мръсен въздух в някои от огромните градове
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР