Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е

...
Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е
Коментари Харесай

Започват проверка на степента на опасност на сметището в Невестино

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и разпореди на РИОСВ-София да откри степента на заплаха на нерегламентирано депонираните боклуци в община Невестино, оповестиха от ведомството.

Почистването на стотиците кубици отпадък още не е почнало.

От Екоинспекцията и при разпоредената от Прокуратурата инспекция е открито, че в землището на село Четирци, община Невестино, е нечист терен с битови, строителни и растителни боклуци на повърхност над 1600 квадратни метра.

Имотът се намира над закритото общинско хранилище за неопасни боклуци и е частна общинска собственост-пасище.

Открито е и второ нерегламентирано бунище с битови и строителни боклуци против оградата на закритото преди две години общинско хранилище.

На кмета на община Невестино е обещано наставление за разчистване на отпадъците и е формиран акт за определяне на административно нарушаване по Закона за ръководство на отпадъците.

Проверките по случая не престават. От общинската администрация споделиха, че нямат инструкции къде да бъдат превозени преобладаващите в купищата отпадък строителни боклуци.

Ако се транспортират до хранилище в Софийско, това ще бъде прекомерно скъпо и ще усили доста разноските на общината.

Зам.-кметът на общината Йордан Глогов изясни:

"Нещата с отпадъците в Кюстендилски окръг не са решени от страната. Кой би трябвало да ги взема решение, не знам. Просто не може да затвориш сметището и да ме кара да закарам отпадъците в Самоков или не знам къде да ги карам ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР