Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е

...
Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е
Коментари Харесай

Министър Димитров провери язовир „Асеновец“ и водоснабдяването на Сливен

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и ревизира положението на язовир „ Асеновец “, от който Сливен се доставя с питейна вода. В момента язовирът е с разполагаем потребен размер от 5,858 млн. куб. м, а дневно се употребяват към 18 хиляди куб. м за потребностите на града.

По време на инспекцията през вчерашния ден Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и, шефовете на Дирекция „ Управление на водите “ в Министерство на околната среда и водите Илияна Тодорова и на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ Цветелина Кънева наблюдаваха и спазването на режимния график за потребление на водите на „ Асеновец “, избран от министъра за всички 52 сложни и значими язовири за февруари.



За обезпечаване на водоснабдяването на града са включени различни водоизточници от подземни води. Във връзка с неподходящата метеорологична конюнктура е допустимо да се премине към по-ограничено водовземане от язовир „ Асеновец “, като обезпечаването на питейна вода ще бъде главно от различните водоизточници от подземни води.

Спират използването на води от питейни язовири за промишлени потребности и енергетика

„ Асеновец “ е един от язовирите, за които предходната седмица Висшият съвещателен съвет по водите в Министерство на околната среда и водите разгласи на изключително съвещание, че са с размер под 50%.

При инспекцията през вчерашния ден равнището на язовира беше леко намалено – от 28,3% от общия размер преди седмица на 27,87% в този момент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР