Министърът на околната среда и водите Емил Димитров успокои, че

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров успокои, че
Коментари Харесай

Ревизоро: Няма криза с водата във Варна

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров успокои, че водна рецесия във Варна няма, само че и прикани да се употребяват локалните водоизточници , с цел да има още по-дългосрочна сигурност за водоснабдяването.

Това разяснява той по време на визитата си в морската столица, където отговори на въпроси и за италианския отпадък , съобщи БНР.

Министър Димитров разяснява и прекъсването с негова заповед на потреблението на питейна вода от промишлените консуматори.
 Връщаме на Италия 28 контейнера с отпадък Обновена
Връщаме на Италия 28 контейнера с отпадък

В пристанището във Варна има общо 127

" Спрели сме безусловно на всички места потреблението на питейна вода за промишлени цели и въобще не е елементарно. Заводи се сърдят, от 2000-ата година не са си поставили водомери, било им мъчно. Ще им стане елементарно. Проблемът е, че имаме малко вода, тя ще стигне, само че би трябвало да я пестим. По първични сметки, наличната вода ще стигне за цяла година, само че не да изпускат залпово язовирите, тъй като с помпи им било скъпо, а тази е напорна и било доста по на ниска цена. А като свърши язовира, да питат " къде е страната "? Този район не би трябвало да разчита единствено на язовир " Камчия ", той има лични водоизточници, само че не ги създава задоволително, тъй като с помпи било по-скъпо ", сподели той.

Министърът посочи, че от бент " Камчия " се зарежда и Южното Черноморие.

Припомняме, че въпросът с водата на варненци бе издигнат от АБВ.

Обективното положение на язовир " Цонево " е пагубно и това проличава от пръв взор, настояват от Политическа партия АБВ в сигнал, разпратен до медиит е. Председателят на партия Румен Петков е угрижен, защото варненци не знаят истината. От АБВ напомнят, че по същия метод са предупреждавали за рецесията в Перник, никой не им е обърнал внимание, което значи, че обстановката може да се повтори и във Варна.
 Варненци да чакат ли ориста на перничани, питат от АБВ
Варненци да чакат ли ориста на перничани, питат от АБВ

През декември 2019 година потребният размер е 128 млн. куб. м. при вероятен 309 млн. куб.м

Според АБВ под въпрос е подложен и туристическият сезон .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР