Министърът на околната среда и водите Емил Димитров трябва тутакси

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров трябва тутакси
Коментари Харесай

Румен Петков изпрати министъра на околната среда при предшественика му

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров би трябвало на часа да изхвърчи при своя предходник (Нено Димов - б.р.). Това разяснява пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петкови.

" Настояваме за възобновяване на " Гражданска отбрана ", тъй като това е потвърдила себе си конструкция. Беше попилян през тези 10 години ръководство на ГЕРБ един доста сериозен кадрови капацитет. Ако вземем единствено катерачите и гмуркачите, мисля че ще ни трябват години, с цел да възстановим тези две стратегически звена. Не може да бъде обследвано положението на язовир " Студена ", не може да се направи справедлива преоценка на някой от язовирите, тъй като няма кой, няма по какъв начин ", сподели Петков.

По думите му всякога, когато следващото злополучие стане действителност, стартира прекачване на отговорности и размиване съзнанието на хората . От пет години неговата партия упорства за възстановяване на успеваемостта на системите за предварителна защита и подготвеност за реагиране при естествени и породени от индивида бедствия в Република България .

Петков даде два образеца от последните дни, които са показателни за ръководството на страната.

По думите му това е третият ремонт на с влачището по пътя за Рилския манастир. Това е третият ремонт . Колко милиона са изсипани, а свлачището е там. Никой не си прави труда да мине откъм гърба зад скалата и да види, че гората е изсечена. При това състояние няма кой да стабилизира земните пластове. Няма ги дърветата, няма я кореновата система. Никой не желае да каже кой позволи изсичането, кой носи отговорност за това. Тези дни 20 куб/кв. м удавиха България. Даваме ли си сметка в какво положение са речните корита, отводнителните системи. Всичко е в пагубно положение - непочистени, непочистени и непочистени ".

Румен Петков дефинира събитията към водата на Перник като еманация на некадърността, която убива хората .

" Не може градът да е заседнал във вода, а половината ден нямат вода по чешмите. Градът е удавен, а няма вода ", сподели Петков и прикани за оставка на Емил Димитров.

Според доктор Емил Стоименов член на Народно събрание на Политическа партия АБВ ръководството в бранш " Здравеопазване " е толкоз смъртоносно, колкото е смъртоносна пандемията от COVID-19. Негов разбор сочи, че 2020 година е годината с най-висока смъртност. Само половината случаи обаче са в резултат на COVID-19.

" В съпоставяне с 2019 година са умряли 15 000 души повече, 7 600 души, по данни на Министерството на здравеопазването, са умряли от COVID-19 или с Коронавирус -19 . Останалите 7 600 души са умряли най-много от хаоса в опазването на здравето ", сподели доктор Стоименов.

По думите му огромна част от болните не са получили съответна здравна помощ точно поради неналичието на организация в здравната система.

" Аз съм покъртен, че в Министерството са не запомнили, че съществуват и други болести, с изключение на COVID-19. Те се държат като студенти по медицина на изпит , които са чели единствено една единствена тематика от конспекта и си дълбаят по нея ", сподели медикът.

Според него не е ясно кой проект следва министърът на опазването на здравето - дали е Националният пандемичен проект, признат 9 месеца след старта на пандемията или оня, признат преди 14 години при министър Гайдарски, нито дали следват проекта от съвещанията на Националния действен щаб.

Д-р Стоименов също прикани за оставки, базирайки се на хаоса в опазването на здравето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР