Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов заговори от

...
Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов заговори от
Коментари Харесай

Сандов с опит за всяване на паника: Обяви опасност от радиация от украинските АЕЦ-и

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов заприказва от Брюксел за радиационна заплаха за страната ни. Той отвори тематиката за АЕЦ „ Чернобил “, която от десетилетия хвърля в смут българското общество.

„ Има заплаха за България от радиация от украинските АЕЦ-и в региона на бойните дейности в Украйна. Има проекти за реакция у нас. Но би трябвало да признаем, че обществото беше не запомнило за тези опасности. Самото то не е осведомено. Институциите имат огромна подготвеност за някои от дейностите. Но видяхме от репортажите на медиите, че бомбоубежищата не са в положително положение, системите за сигнализация също “, съобщи Сандов.

По-рано през днешния ден беше оповестено, че съветската страна е постигнала съглашение с украинските военни за взаимно обезпечаване на сигурността в атомната електроцентрала в Чернобил. Новината заяви представителят на външното министерство Мария Захарова. Тя добави, че страните взаимно ще наблюдават за сигурността на енергийните блокове и саркофага.

„ Руските военни поеха контрола над атомната електроцентрала в Чернобил, с цел да не навредят на нейната сигурност “, сподели рускинята.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР