Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов откри изложбата

...
Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов откри изложбата
Коментари Харесай

Изложба представя историята на парка за мечки край Белица

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов откри изложбата „ Спасените: 20 години история ”, отдадена на парка за мечки край Белица. 

„ Спомням си веригите, с които в миналото бяха оковани танцуващите мечки, и ви убеждавам, че повече няма да допуснем сходно отношение ”, сподели министър Сандов.

Защитеното място става „ Парк за мечки „ Белица “ и продължава своята задача – да избавя потърпевши от човешката интервенция мечки. “Подкрепяме преобразуването на парка и това, че ще продължи да дава леговище на диви животни от типа кафява мечка, които имат потребност от грижи. Благодаря на съидейниците от фондация „ Четири лапи “, които способстват за това да засилим чувствителността на хората към казуса и нуждата да живеем в синхрон с останалите жители в природата и на планетата “, добави министър Борислав Сандов. В момента паркът е непрекъснат дом за 19 мечки.

Танцуващите мечки остават спомен за една тъжна ера, а с изложбата отваряме нова страница, сподели доктор Венцеслава Тасева-Соколова – шеф на “Четири лапи ”. На откриването участваха Димитър Иванов – шеф на „ Парк за мечки „ Белица “, Георги Георгиев – ръководител на Столичния общински съвет, чиновници на парка и фенове на животните.

Експозицията съдържа фотоси от основаването на парка до през днешния ден, които описват историите на мечките в него, отразяват образно и хронологично активността на парка от основаването му до момента и демонстрират последните танцуващи мечки у нас. Фотосите са показани в 60 табла. Изложбата беше открита публично в сряда на моста на влюбените при НДК и ще продължи до 5 май.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР