Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и кметът

...
Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и кметът
Коментари Харесай

Благоевград по-чист и по-приветлив след обединени усилия на хиляди благоевградчани!

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и кметът Илко Стоянов дадоха старт на огромна екоинициатива

Хиляди поданици и посетители на Благоевград се включиха в огромната зелена акция „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! “, която мина под патронажа на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов. Тя бе проведена от Община Благоевград, „ Еко Партнърс “ АД и Оперативна програма „ Чистота “. Официалният старт бе даден от министър Сандов и кметът Стоянов, след което доброволците в самодейността почистиха разнообразни местоположения в централна градска част и кварталите на регионалния център.

„ Благодаря на всички, които поддържаха акцията! За нас тази интензивност е извънредно значима, тъй като може да има доста прелестни хрумвания, само че без помощта на хората те няма по какъв начин да се осъществят. Заедно имаме опцията да превърнем нашия общ дом в по-чист и хубав “, сподели в част от словото си кметът Стоянов и даде думата на патрона на акцията Борислав Сандов.

„ Благоевград е един от най-красивите и чисти градове в България, само че както на всички места има и хора, които замърсяват. От всички нас зависи да ограничим неконтролираното изхвърляне на боклуци. Емпирично е потвърдено, че колкото по-чисто е едно място, толкоз по-малък е шансът то да бъде нечисто, правилно е и противоположното. А по-чисто, значи по-здравословно “, съобщи по време на приветствието си министърът.

Илко Стоянов и Борислав Сандов почистиха региона към парк „ Ловен дом “ и Розариума. В общите старания за разчистване на парка се включиха чиновници от общинска администрация, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград и жители.

„ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! “ бе подкрепена още от „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Благоевград, Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “, ФК „ Пирин “, БМЧК – Благоевград, спортни клубове, студенти от Американски университет в България, детски градини и учебни заведения, поданици на Благоевград, украински жители.

Сериозна интензивност в акцията демонстрираха и представители на ромската общественост в Благоевград, които почистиха регионите към домовете си.

Десетки зелени площи, нерегламентирани сметища, междублокови пространства и региони към спортни уреди, детски градини, образователни заведения бяха почистени с помощта на общите старания на благоевградчани. В рамките на акцията новият електрически автомобил на Оперативна програма „ Чистота “ минаваше по региони и събираше разбъркан боклук.

„ Еко партнърс “ АД и Оперативна програма „ Чистота “ бяха подсигурили всички нужни материали за по-ефективна работа.

Разположени шатри с чували за разделно събиране и общ боклук, ръкавици, тениски и шапки имаше в централна градска част и кварталите на града.

Благоевградчани потвърдиха, че от нас зависи! Нека пазим нашия общ дом чист и привлекателен! Примерът остава! Да не замърсяваме средата на нашите деца!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР