Министърът на околната среда и водите Асен Личев посети днес

...
Министърът на околната среда и водите Асен Личев посети днес
Коментари Харесай

Министър Личев: Тунел под прохода Петрохан ще има

Министърът на околната среда и водите Асен Личев посети през днешния ден разнообразни местности в община Берковица и сподели на публицисти и локални жители къде са проблематичните точки за реализация на плана за тунел под прохода "Петрохан ".
"Тунел под Петрохан ще има на 100%, само че има компликации, които ще бъдат преодолени ", министър Лишев съобщи.
Той сподели къде ще излиза тунелът над село Бързия, а по-късно сподели елементи от трасето, по които би трябвало да бъде направена връзката сред тунела и скоростния път Ботевград-Видин. Въпросните терени през 2016 година са оповестени за парцели с трайно предопределение "ливади ". Това е станало със заповед на тогавашния министър на околната среда и водите Ивелина Василева и нито един от тогавашните депутати от северозападна България не е обжалвал тази заповед. Министър Личев изреди поименно всичките депутати от областите Монтана, Враца и Видин от това време и попита за какво тогава никой не е бил срещу, а в този момент някои хора се възмущават.
Той посочи, че Министерство на околната среда и водите и АПИ ще намерят разновидности тези местности, оповестени за ливади, да бъдат заобиколени или да се откри различен метод за реализация на плана. Личев разгласи, че не може да анулира заповедта на министър Василева от 2016 година за въпросните местности, само че ще откри решение на казуса и тунел под Петрохан ще има и той ще има връзка със скоростния път Ботевград-Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР