Министърът на околната среда и водите Асен Личев отхвърли искане

...
Министърът на околната среда и водите Асен Личев отхвърли искане
Коментари Харесай

МОСВ отказа да спре строеж на вила в Синеморец

Министърът на околната среда и водите Асен Личев отхвърли искане за наложително прекъсване на строителството в парцел в Синеморец.

То е било направено от ръководителя на УС на Асоциацията на парковете в България Тома Белев.

Инвестиционното предложение е за вилна, двуетажна постройка, предопределена за лични потребности, като отпадъчните води ще се заустват във водоплътна изгребна яма.

Мотивите на екоминистерството са, че въпросният парцел попада във вилна зона, според настоящия организационен проект на Община Царево. Според Министерство на околната среда и водите смяната на предназначението на парцела от земеделска земя за неземеделски потребности е осъществена по реда на Закона за запазване на земеделските земи, капиталовото предложение е в съгласие след инспекция за допустимостта му по отношение на режимите на Природен парк " Странджа ", въведени със Закона за предпазените територии и заповедта за оповестяването на парка, напомня news.bg.

От екоминистерството смятат, че в съответния случай няма правни учредения за налагането на насилствена административна мярка на съображение на Закона за запазване на околната среда, Закона за биологичното многообразие и Закона за предпазените територии.

Припомняме, през последните години зачестиха сигналите за противозаконни градежи по крайбрежието на Черноморец.

През август тази година ДНСК даде инструкции на кмета на общината да наложи строителна възбрана на територията на селото. Това значи, че строителна възбрана може да се постанова със заповед на кмета на общината за времето, належащо за осъществяване на изследвания за подземни мрежи и уреди на техническата инфраструктура и за построяването им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР