Министърът на околната среда и енергетиката на Хърватия Томислав Корич

...
Министърът на околната среда и енергетиката на Хърватия Томислав Корич
Коментари Харесай

Западните Балкани да участват в министерските срещи за енергетиката

Министърът на околната среда и енергетиката на Хърватия Томислав Корич предложения министрите на страните от Западните Балкани в тези два ресора да вземат участие в министерските срещи на Европейски Съюз.

Корич направи това заявление по време на представянето на целите на хърватското председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на енергетиката.

В отговор на подложен въпрос по отношение на замърсяването на въздуха, породено от централите на въглища в района на Западните Балкани, министърът съобщи, че „ замърсяването не познава граници ”, заради което е значимо Европейски Съюз да си сътрудничи по-активно с страните от района, заяви МИА.

Според евродепутата Микаел Блос,16-те централи на въглища от Западните Балкани замърсяват повече от 250-те централи на територията на Европейски Съюз.

Хърватският министър загатна опцията министрите от района да бъдат поканени за присъединяване в министерските срещи на Европейски Съюз. Според него енергетиката и околната среда изискват задълбочаване на съдействието на Европейски Съюз със Западните Балкани.

Зелената договорка е измежду главните цели на Европейската комисия през идващите 5 година, като задачата е до 2050 година да бъде реализирано климатична индиферентност по отношението на излъчванията на нездравословни газове. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР